Suurin virhe, mitä palveluyrittäjät tekevät

Olen valmentanut kasvotusten satoja yrittäjiä ja verkossa vielä enemmän. Tämän päivän aiheena on suurin virhe, mitä palveluyrittäjät tekevät. Käytän tässä seuraavassa tekstissä esimerkkinä hyvinvointialalla yrittäjänä toimivaa henkilöä, joka on käynyt esimerkiksi Personal Trainer, urheiluhieroja tai fysioterapeutin koulutuksen. Kouluttautumisen jälkeen henkilö alkaa tehdä töitä ja saa asiakkaiden kanssa aikaiseksi hyviä tuloksia, mutta markkinointi ja talous tuottavat vaikeuksia, eli asiakkaita ei ole riittävästi ja raha ei liiku riittävästi tilillä.

Kun talous ei ole sillä mallilla kuin sen haluaisi olevan, saatetaan miettiä, että pitää kouluttautua vielä enemmän. Joten henkilö kouluttautuu esimerkiksi kahvakuulaohjaajaksi, ja jälleen kerran hän saa hyviä tuloksia asiakkaidensa kanssa, mutta markkinointi ja talous eivät toimi vieläkään. Ongelma muodostuu tästä: oman alan lisä- ja jatkokoulutukset eivät opeta markkinointia tai taloutta, vaan näihin täytyy käydä markkinointi- ja taloushallinnonkoulutuksia. Yrittäjän tulee muistaa, että meillä on tuotanto, jossa pitää olla hyvä, mutta jos emme osaa markkinoida tai hallinnoida talousasioita, bisnes ei voi toimia. Muussa tapauksessa pitää vaihtaa yrittäjyys palkkahommiin ja mennä jollekin toiselle töihin, jolloin voi tehdä vain tuloksia omalla alallaan ja saada siitä palkkaa, kun muut hoitavat myynnin ja markkinoinnin.

Jos haluat saada bisneksen kuntoon, sinulla tulee olla nämä kolme asiaa hallussa:
- osaaminen, ja sinun pitää olla siinä niin hyvä, että saat asiakkaille tuloksia
- markkinointi
- taloushallinto

Sama pätee myös tilanteeseen, jossa bisnes tuottaa 2 000 – 4 000 euroa kuukaudessa, mutta aiheuttaa samalla huomattavasti stressiä, tässä tilanteessa pitää osata systematisoida markkinointia, tuotantoa sekä hallintoa. Eli samat asiat kuin ensimmäisessä esimerkissä, mutta tässä tilanteessa edellä mainittuja asioita täytyy tehdä vielä enemmän.

 

Aloita nykyaikainen palveluyrittäjän markkinointi. Tilaa ilmainen opas ja saat heti käytännön tiedot, mitä sisältä kannattaa tuottaa ja miten julkaista.

Tilaa tästä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.